62 53 83 00 salg@furnes-as.no

Moderne utebenker

Moderne utebenker

Parkbenken Diagonal – designed by Snøhetta 

Parkbenken Diagonal er en eksklusiv og stilren parkbenk i moderne design, noe som gjør at den som passer inn i de fleste utemiljøer. Benkens trematerialer har ved levering en dyp og gyllen brunfarge, som over tid med eksponering for sol og regn utvikles til en naturlig sølvgrå patina. Designet fra Snøhetta gir uttrykk av en enkel eleganse og et solid håndverk.

Benken er produsert i Norge i gjenvinnbare materialer; støpejern og tre. Benyttede materialer har lang holdbarhet. 

Utvendige mål: Lengde: 180cm – Bredde: 50cm – Sittehøyde: 45cm

Detaljert beskrivelse

Vekt: 70kg
Sittehøyde: 45cm;
Lengde: 180cm; bredde: 50cm

Benkebordene er behandlet etter Kebony-metoden, en norsk, patentert metode for impregnering som gir et unikt material med lang holdbarhet og eksklusivt utseende. Setet er treverk av type Kebony Clear: FSC-sertifisert Montereyfuru impregnert etter den norske, patenterte Kebony-metoden med et biobasert, fornybart innsatsstoff. Benkebordene er levert av Kebony Norge AS og bearbeidet hos Slottsgulv AS. Delene er montert sammen med sylinderskruer og bolter i syrefast stål.

Sidevangene er i produsert i materialet EN-GJS-500-7 (støpejern av typen seigjern). Sidevangene leveres lakkert i svart med Carbocoat 1343 Finish maling, eller de kan leveres blanklakkerte med Carbothane 133HG noe som gir et grovt utseende og støpejernoverflate. Begge malingstypene leveres av Carboline Norge AS

Miljødeklarasjon:
Materialet støpejern er basert på resirkulert stålskrap, råjern og andre tilsetningsstoffer. Støpejernet lages i henhold til NS-EN 1561 og NS-EN 1563.Trematerialene har Nordisk Miljømerkelisens (Svanemerket) og er FSC-sertifisert. Alle deler er miljøvennlige og resirkulerbare, FDV-dokumentasjon kan fremlegges. Setebordene er FSC-sertifisert og har godkjenningen Nordisk Miljømerkelisens: Svanemerket

Vedlikehold
Oksydasjon av støpejernsoverflaten kan forekomme når denne utsettes for fuktighet, men dette forringer imidlertid ikke produktets bruksegenskaper.

Roger Nyborg

Telefon 911 84 380
Send epost

Ordrekontor

Telefon 625 38 300
Send epost

Du kan også bestille fra vår forhandler:


Print

Moderne blomsterurner

Moderne blomsterurner

NYHET! Vi lanserer i 2019 en ny moderne støpejernurne med ekstra god plantedybde – den er også velegnet for å sikre offentlig miljø.

Moderne blomsterurner i støpejern

Hamjern-Design urnene pryder mange norske by- og gatemiljøer, innfartsårer, rundkjøringer, parker, gågater og utsiktspunkt over det ganske land.

Som de klassiske blomsterurnene har også de moderne urnene et tidløst og godt design som passer inn overalt. En av produktfordelene er den ekstra gode plantedybden.

Urnen er robust og kan benyttes både som blomsterurne og kjøretøysperrer eller sikkerhetsurner.

Tyngden og det solide materialet gjør at blomsterurnene.  Volumet i godset gjør at det heller ikke er lett å gjøre hærverk på dem eller stjele de med seg.

Detaljert beskrivelse

Urnene er spesiallaget for beplantning og de er beregnet på utebruk hele året. De er produsert i støpejern og lakkert svart med to lag spesialmaling for jern. Tyngden gjør dem svært stabile – de kan ikke veltes.

Urnene leveres i 2 størrelser
Den nye urnen er utviklet i 2 størrelser og leveres med nivelleringsfot som muliggjør plassering i skrånende terreng:

Ø1400mm (402kg) – Høyde: 70cm
Ø1900mm (706kg) – Høyde: 76cm

Urner med drenering
Vi anbefaler store og dype urner med effektiv drenering. Dreneringshullene gjør at urnene ikke flommer over i regnvær. Hullene er plassert på en forhøyning i senter slik at urnene holder på en viss mengde vann, samtidig som ekstra overvann renner ut.

Vår forhandler LOG AS, har utviklet et eget vanningssystem tilpasset våre urner. For optimale beplantningsresultat anbefaler vi bruk av vanningstanker.

Selvvanningssystem
Vår forhandler LOG AS har utviklet et eget vanningssystem tilpasset våre urner, noe som gir effektiviseringsgevinst og besparelser:

  • Gir bedre vekstvilkår
  • Man sparer tid – det går fortere å fylle vann og vanningsbehovet reduseres
  • Man sparer penger på redusert vedlikeholdsbehov og redusert bemanningsbehov
  • Vanningssystemet sikrer at planten ikke får for mye vann

Roger Nyborg

Telefon 911 84 380
Send epost

Ordrekontor

Telefon 625 38 300
Send epost

Du kan også bestille fra vår forhandler:


Print

Klassiske blomsterurner

Blomsterurner i støpejern

Våre velkjente støpejerns blomsterurner pryder praktbygninger, parker, gågater, rundkjøringer og utsiktspunkt over hele landet.  I sin tidløse design passer de inn overalt. Den store tyngden og det solide materialet gjør at de fungerer like fint som sikkerhetsmessige sperrer hvor dette er et behov, som de er en visuell pryd for øyet. Det er ikke lett å gjøre hærverk på dem og (for de som måtte tenke i de baner): dette er ikke noe som er lett å stjele med seg.

Detaljert beskrivelse

Urnene er spesiallaget for beplantning og de er beregnet på utebruk hele året. De er produsert i støpejern og lakkert svart med to lag Hammerite maling. Dreneringshull gjør at de ikke flommer over i regnvær. Hullene er plassert på en forhøyning i senter slik at urnene holder på en viss mengde vann, samtidig som ekstra overvann renner ut.
Hver av urnene leveres med øyebolter slik at de med egnet løfteutstyr kan løftes med krok og stropper.  Øyeboltene skjules under blomsterjord.
Det er heller ikke nødvendig å bolte fast urnene, tyngden gjør dem stabile, – disse kan ikke veltes uten bruk av maskinredskap.  En form for fundament som underlag kan en del steder være nødvendig, da de står på tre kuleben som nok pga vekten, kan synke i bakken.

Urnene leveres i 3 størrelser:
Ø940mm (86kg)     – jordvolum 67 liter       Høyde: 25cm
Brukes gjerne også i mindre hager.
Ø1400mm (272kg) – jordvolum 160 liter     Høyde: 38cm
Ø1876mm (490kg) – jordvolum 405 liter     Høyde: 50cm
Egner seg best i større anlegg, offentlig eller privat.

Jordvolum er matematisk utregnet.  Beregn 20% mer jord slik at det blir en høyde i midten. En slik topp er viktig for å få et pent og fungerende vekstresultat.

Vår forhandler LOG AS har utviklet et eget vanningssystem for våre urner.
Vi anbefaler bruk av LOGs vanningstanker.

 

 

Roger Nyborg

Telefon 911 84 380
Send epost

Ordrekontor

Telefon 625 38 300
Send epost

Du kan også bestille fra vår forhandler:


Print

Klassiske utebenker

Støpejerns parkbenk, type Viking

Vår parkbenk – Viking-modellen – er en parkbenk basert på det stilmessig utseende slike produkter hadde i svunne tider, det er det man nå kan betegne som en benk i vintage utførelse.  Den har solide, detaljrikt utsmykkede sidevanger i støpejern.  Sete og rygg er treverk.

Den passer godt inn i eldre bymiljøer, parker, gravlunder o.l.

Tyngden og den solide utførelsen gjør at denne benken er lite utsatt for hærverk eller tyveri. Den kan plasseres uten fundamentering men kan også – om man mener det er behov for det – boltes fast.

Detaljert beskrivelse

Treverk med støpejernsgavler og stål tverrstag i rygg og mellom gavlenes senter. Gavler og ståltilbehør er lakkert med svart, halvblank maling type Hammerite.  Treverk bør oljes etter behov for over tid å opprettholde treverkets patina.

  • Vekt: 115kg
  • Lengde: 160 cm  /  Dybde (bredde): 73 cm  /  Rygghøyde: 87 cm  /  Setehøyde: 44cm

Benkene finnes i tre varianter:

Accoya – vår mest eksklusive variant med lang levetid på treverket.  Accoya er et stabilt og holdbart trevirke framstilt gjennom en acetyleringsprosess. Dette er en prosess hvor det utløses en kjemisk reaksjon i treverkets cellestruktur som bidrar til at trefibrene mister sin naturlige evne til å oppta og å holde på fuktighet i celleveggene.  Trevirket som benyttes er valgt ut fra bærekraftige skoger.  Produksjonsprosessen er gjennomfør uten miljøgifter.

Eik – også denne kan betegnes som eksklusiv. Eik er et vakkert, sterkt og hardt treverk, velkjent for bruk i forskjellige interiørmessige sammenhenger i norske hjem.

Furu – furu er et betydelig mykere materiale, men velges likevel av mange fordi det ofte kan ha mer markant mønster og dermed et vakkert utseende.  Når det i tillegg også er noe billigere enn de andre variantene, så har dette blitt vår største salgsuksess innen benker.  Furumateriale i våre benker leveres impregnert.

 

Roger Nyborg

Telefon 911 84 380
Send epost

Ordrekontor

Telefon 625 38 300
Send epost