62 53 83 00 salg@furnes-as.no

Støpejerns parkbenk, type Viking

Vår parkbenk – Viking-modellen – er en parkbenk basert på det stilmessig utseende slike produkter hadde i svunne tider, det er det man nå kan betegne som en benk i vintage utførelse.  Den har solide, detaljrikt utsmykkede sidevanger i støpejern.  Sete og rygg er treverk.

Den passer godt inn i eldre bymiljøer, parker, gravlunder o.l.

Tyngden og den solide utførelsen gjør at denne benken er lite utsatt for hærverk eller tyveri. Den kan plasseres uten fundamentering men kan også – om man mener det er behov for det – boltes fast.

Detaljert beskrivelse

Treverk med støpejernsgavler og stål tverrstag i rygg og mellom gavlenes senter. Gavler og ståltilbehør er lakkert med svart, halvblank maling type Hammerite.  Treverk bør oljes etter behov for over tid å opprettholde treverkets patina.

  • Vekt: 115kg
  • Lengde: 160 cm  /  Dybde (bredde): 73 cm  /  Rygghøyde: 87 cm  /  Setehøyde: 44cm

Benkene finnes i tre varianter:

Accoya – vår mest eksklusive variant med lang levetid på treverket.  Accoya er et stabilt og holdbart trevirke framstilt gjennom en acetyleringsprosess. Dette er en prosess hvor det utløses en kjemisk reaksjon i treverkets cellestruktur som bidrar til at trefibrene mister sin naturlige evne til å oppta og å holde på fuktighet i celleveggene.  Trevirket som benyttes er valgt ut fra bærekraftige skoger.  Produksjonsprosessen er gjennomfør uten miljøgifter.

Eik – også denne kan betegnes som eksklusiv. Eik er et vakkert, sterkt og hardt treverk, velkjent for bruk i forskjellige interiørmessige sammenhenger i norske hjem.

Furu – furu er et betydelig mykere materiale, men velges likevel av mange fordi det ofte kan ha mer markant mønster og dermed et vakkert utseende.  Når det i tillegg også er noe billigere enn de andre variantene, så har dette blitt vår største salgsuksess innen benker.  Furumateriale i våre benker leveres impregnert.

 

Roger Nyborg

Telefon 911 84 380
Send epost

Ordrekontor

Telefon 625 38 300
Send epost